fredag 24 juni 2011

Midsommar 2011

Så var det midsommar och det är första gången på länge som jag varit så förberedd dagen innan. SKÖNT!! Vädret är ju sådär men hos oss regnar det iallafall inte så vi håller tummarna. Ska upp med barnen en sväng till Hembygdsgården i Karlberg . Idag öppnar inredningsbutiken KRUSIDULL i sin gårdsbutik där uppe , bra att vi får en till present butik i Norberg. Här kommer lite recept nedan..Kram och ha en bra dag..
Kattens kolatårta med jordgubbar
13 Digestive kex
125g smält smör
1 burk kondenserad mjölk
2 1/2 dl grädde
1 l jordgubbar
1 dubbel DAJM ( krossas)
#förbered dagen innan med att sjuda den kondenserade mjölken i oöppnadburk 3,15 timmar,låt svalna i kylen över natten
#krossa digestivekex och blanda med smälta smöret
#bred ut blandningen i pajform
#Bred försiktigt ut innehållet från burken.
#ställ i kyl en stund
#ha på ett skivat lager med jordgubbar sedan grädde och den krossade dajmen strös ovanpå, dekorera med jordgubbar övers.
Denna "tårta" åt jag hos en kompis i våras men med banan i och den var ju sagolikt god men nu provar jag jordgubbsvarianten eftersom det är midsommar..


Gabbens potatissallad
1 kg färskpotatis
1st finhackad rödlök
2 paket bacon, knaperstekt
1 burk cremefraiche med vitlökssmak
salt,svartpeppar
Bara att blanda ihop .SUPER enkel och SUPER god.

HOT ROAD CHILI
essens till dressing
3 st röda chilifrukter
6 st vitlöksklyftor
1 dl citron saft
0,5 dl olivolja
2 dl passerade tomater
2 msk honung
1 dl vatten
 1 msk salt
2 tsk svartpeppar

Mixa allt tillsammans med mixer.
Denna essens kan förvaras i 4 veckor i kylskåp.
Blanda efter smak med matlagnings yoghurt


Inga kommentarer: